Prag zoo – en djurpark i världsklass

Prag Zoo (Foto: Flickr/_tbw_)

Prag Zoo är en av världens främsta djurparker. Den har funnits sedan 1931 och skapades med målet att studera och bevara djuren – och att utbilda allmänheten.

Djurparken ligger i Prags norra delar, i distriktet Troja. På hela 45 hektar finns 4400 djur av 690 olika arter. Senaste attraktionen är den nya stora elefantpaviljongen som invigdes 2013. Samma år föddes också elefantungen Sita, den första elefant som fötts på Prag Zoo.

Djuren på Prag Zoo

I parken finns djur från hela världen. Du får får träffa lejon, galapagossköldpaddor, låglandsgorillor, komodovaraner, kängurus, kameler, tigrar, geparder, myrslokar, örnar, sälar, giraffer, stingrockor, pingviner och flodhästar. För att bara nämna några.

Öppettider och priser

Djurparken är öppen alla dagar året runt, men öppettiderna varierar något. Främsta skillnaden mellan säsongerna är att parken stänger klockan 15 eller 16 på vintern, men har öppet till 18 eller 19 på vår, sommar och höst. Exakta tider finns på Prags zoos webbplats (länk nedan).

Inträdet är mycket prisvärt jämfört med andra djurparker i världen. Vuxna betalar 200 koruna och för barn mellan 3 och 15 år kostar det 150 koruna (priser i mars 2015).

Ett tips för dig som vill besöka Prag Zoo är den här kombinationsbiljetten där entré och båtfärd till djurparken ingår.

All information om djurparken finns på den officiella webbplatsen:

(Foto: Flickr/_tbw_)

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *