Kryssning i Prag – upplev staden från floden Vltava

Flodkryssning på Vltava är ett trevligt sätt att upptäcka Prag på. Du kommer bort från trånga gator, men får ändå uppleva några av stans vackraste sevärdheter från första parkett. [Uppdaterad 2022-04-08]

Flodkryssning i Prag

I Prag finns ett stort utbud av olika typer av flodkryssningar. Från korta sightseeingturer på under en timme, där inget mer än båtresan ingår, till lunchkryssningar och middagskryssningar på flera timmar, med god mat och musikunderhållning ombord.

Oavsett vad du väljer ingår utsikten mot stadens båda sidor – och du kommer att tycka att det är mycket prisvärt. Se exempel på vad du kan boka här.

Flodkryssning i Prag – olika turer

Ett flertal rederier erbjuder olika typer av kryssningar. Här nedanför ser du ett litet urval med prisexempel, för att ge en bild av vad du har att välja på. Samtliga bokas via vår partner, pålitliga Get Your Guide.

Att boka går snabbt, smidigt och är säkert. Du kan avboka och få hela beloppet fram till 24 timmar innan avgång. Mer information finns på bokningssidan.

Den här 45 minuter långa sightseeingturen med båt kostar cirka 150 svenska kronor, då ingår dryck. Till exempel en öl eller läsk.

En tre timmar lång middagskryssning med buffé och levande musik startar på cirka 500 kronor för vuxna och 330 kronor för barn upp till elva år. Populär! Så boka i tid.

Den som vill skämma bort sig på floden väljer den här turen i en båt med glastak och panoramautsikt, middag, mousserande vin och levande musik. Kostar cirka 600 kr per vuxen.

Klokt att boka i förväg

Platserna är begränsade och vissa av kryssningarna, främst de med mat och underhållning, är populära och kan bli fullsatta, så det är klokt att boka i förväg.

Här finns fler exempel på båtturer och flodkryssningar i Prag:

Obs! Prisuppgifterna var aktuella i april 2022, men kan ändras beroende på växelkurs och prisjusteringar.