Prag har fått ett nytt, litet och charmigt, ölkafé. Det heter Lya Beer Café och drivs av svenske Daniel Jerabek och hans fru Sarah.

Lya Beer Cafe i Prag

Daniel Jerabek kan Prags ölscen bättre än de flesta. Han har i flera år ordnat guidade ölturer i Prag och han driver också pub- och ölguiden PragueBeerGarden.com.

Nu har han tagit nästa steg och öppnat Lya Beer Café på Krymská 39 som gränsar till distrikten Prag 2 och 10. I utbudet finns hantverksöl, både tjeckisk och internationell, och svenskt fika i form av chokladbollar, kakor och kanelbullar.

– Vi kommer alltid att ha fem olika hanverksöl på kran, inkluderat “öl-nördiga” sorter som Lambic, Berliner Weisse och andra suröl. För den vanliga lagerdrickaren har vi en väldigt fin lager från bryggeriet Hostomice som vi kommer kunna erbjuda året om. En kran är tillägnad åt Tjeckiens näst bäst rankade mikrobryggeri, Cerny Potoka, som brygger ales i världsklass, säger Daniel Jerabek.

I lokalen hålls ölprovningar varje vecka, på torsdagkvällar, och man har en fin innergård som ska öppnas för gäster senare under sommaren.

Mer information finns på hemsidan för Lya Beer Café.