Transfer från flygplatsen in till Prag

Hur tar man sig bäst, bekvämast eller billigast från Prags flygplats in till staden? Frågan kräver lite eftertanke. Flygtåg saknas och taxichaufförerna är tyvärr ökända för att försöka lura utländska turister. [Uppdaterad 2022-08-23]

Från flygplatsen i Prag - taxi eller buss?

Förbokad taxi – bekvämast och säkrast

Taxiförarna i Prag försöker ofta lura utländska besökare att betala för mycket för resan. Ett bra sätt att undvika det på, är att förbeställa taxi på nätet med Prague Airport Transfers.

Det är säkert, smidigt och prisvärt. Vi rekommenderar det gärna. En bil med engelsktalande chaufför kostar drygt 300 svenska kronor, vilket är ungefär lika mycket som när en vanlig taxi använder taxametern korrekt – och du slipper risken att bli lurad.

Vill du komma ännu billigare undan, har samma företag även delad Shuttle Bus från flygplatsen in till stan. Då delar du en minibuss med andra och resan till eller från hotellet tar lite längre tid. Klicka här eller på annonsen för mer information och bokning.

Billigast med kollektivtrafik

Billigaste sättet att ta sig från flyget in till Prag är med kollektivtrafik. Lokalbussarna 100 och 119 ansluter från flygplatsen till olika tunnelbanestationer där du tar t-banan vidare in till staden. Vilken tunnelbanestation du väljer att ta bussen till, beror på vart i Prag du ska.

Snabbaste och vanligaste vägen in till centrum är att ta buss 119 från flygplatsen till tunnelbanestationen Nádraží Veleslavín på grön linje A och åka vidare in till staden. Restiden är cirka 30 minuter. Samma biljett gäller på tunnelbanan som för bussen och kostar cirka 10 svenska kronor.

Biljetten köper du över disk i ankomsthallen, i automat på flygplatsen eller vid hållplatsen, eller direkt av föraren. Men tänk på att de två sistnämnda alternativen kräver att du har kontanter i lokal valuta redo.

Tänk på att du även måste lösa biljett för eventuellt bagage. Har du en resväska med dig köper du enkelbiljett till dig själv för 30 Kc och en för väskan för 20 Kc. Om du istället köper ett 24-timmarskort för kollektivtrafiken, eller ett 3-dagarskort, då ingår väskan. Här kan du läsa mer om biljetter i kollektivtrafiken.

Under turistsäsongen är det vanligt med ficktjuvar på de tunnelbanelinjer och bussar som nyanlända flygresenärer använder, fram för allt på buss 119, så håll koll på dina värdesaker. Här kan du läsa mer om ficktjuvar och annan brottslighet i Prag.

Näst billigast med flygbuss

Det finns även en flygbuss som går direkt till Prags centralstation, Hlavní nádraží, varje halvtimme från 05.30 till 22.00. Biljettpriset är drygt 40 svenska kronor och biljett köps direkt av föraren.

Flygbussen tar, enligt tidtabell, cirka 40 minuter på sig att köra mellan flygplatsen och centralstationen. Men det stämmer nästan aldrig.

I rusningstrafik är det inte ovanligt att resan tar en timme. Har du en tid att passa, välj ett annat färdsätt. Mer information om flygbuss finns här.

Boka bil med chaufför från flyget

Transfer flygplats PragFast pris – och väldigt prisvärt. Beställ privat bil från flygplatsen till hotellet, eller boka plats i en shuttle. Oavsett vad du väljer så ingår guidebok, wifi och en flaska vatten när du bokar med pålitliga Prague Airport Transfers.