Guidade turer i Prag – upplev staden med en expert

Guidade turer i Prag är ett trevligt och prisvärt sätt att snabbt lära sig mer om staden. Tillsammans med en kunnig guide utforskar du gator, torg, broar, arkitektur och historia. [Uppdaterad 2022-04-20]

Guidade turer i Prag

Att veta vilka guidade turer i Prag som är bäst för dig, kan vara en utmaning. Det finns rundvandringar, buss- och båtturer med guide, cykelturer och guidade segway-turer, för att bara nämna ett urval.

Dessutom varierar det hur lång tid de pågår och vilken inriktning de har. Priset är ytterligare en faktor, men generellt kan sägas att det är väldigt prisvärt att ta en guidad tur i Prag.

Ett sätt är att titta på vilka guidade turer som har bäst betyg från tidigare deltagare, ett annat tips är att välja turer som är begränsade till ett litet antal deltagare. Det gör att du lättare hör, och kan ställa frågor, till din guide.

Populära guidade turer i Prag

Här är en stadsrundtur som innehåller promenad, buss, och båtfärd på Vltava. Den sker i liten grupp och har i skrivande stund (april 2022) 4,7 av 5 i betyg av nästan 500 tidigare deltagare. Rekommenderas verkligen om du snabbt och smidigt vill lära känna Prag.

Den här guidade turen av fina Pragborgen, som är en av stadens största sevärdheter, sker i liten grupp och har toppbetyg av tidigare deltagare. Entrébiljett, hörlurar och spårvagnsbiljett ingår i priset när du bokar.

Föredrar du att trampa fram genom Prag, finns den här populära guidade cykelturen som bland annat går i stadens centrala delar och runt Pragborgen. Cykel, hjälm och kunnig guide ingår i priset.

Bästa sättet att lära känna en plats? Genom mat och dryck, om du frågar oss. Att gå på en guidad matvandring har blivit populärt världen över och Prag är inget undantag. Vi har testat den här fyra timmar långa guidade turen, med hela 16 provsmakningstillfällen, och rekommenderar den varmt. Snittbetyget 4,9 av 5 talar också sitt tydliga språk.

Fler rundvandringar och turer i Prag

Vi samarbetar med pålitliga bokningsföretaget Get Your Guide som erbjuder ett stort antal guidade turer i staden. I de flesta fall har du fri avbokning fram till 24 timmar innan guidningen startar, så du kan lugnt boka i förväg för att vara säker på att ha en plats.

På den här sidan hittar du alla guidade turer i Prag. Här nedanför kommer ett urval av de just nu mest populära: