Att göra i Prag – stans bästa sevärdheter

Prag har sevärdheter i överflöd. Tjeckiens huvudstad är smyckad med ståtliga kyrkor, vackra broar och historiska byggnader. Hela gamla stan är erkänd som kulturminne av UNESCO. Här kommer tips på saker att göra i Prag.

Sevärdheter Prag - att göra i Prag

Tips! Du kan boka sevärdheter, guidade turer och utflykter i Prag innan resan. Oavsett vad du vill göra i Prag, blir det ofta billigare än att boka på plats och du har din plats garanterad. Alla bokningsbara sevärdheter i Prag hittar du på den här sidan.

Pragborgen / slottsområdet

Pragborgen, Pražský hrad, är en av Prags allra största sevärdheter. Och dessutom världens största slott! Här är våra tips för ett bra besök.
» Läs mer

Karlsbron – världens vackraste bro?

Karlsbron är den största kändisen bland alla vackra byggnadsverk i Prag. Alla som besöker Prag promenerar över Karlsbron minst en gång.
» Läs mer

Pražský orloj – den astronomiska klockan

Astronomiska uret, Pražský orloj, har anor från medeltiden och är en av Prags mest välkända sevärdheter. Uret hittar du på det gamla rådhuset i gamla stan.
» Läs mer

Petrinkullen – Prags bästa utsikt

Petrinkullen på Lillsidan är den bästa platsen att spana på Prag från. På toppen av berget hittar du vackra vyer och ett Eiffeltorn i mindre modell.
» Läs mer

Klostret Strahov

Strahov kloster har två av världens vackraste bibliotek – och fantastisk utsikt över Prag. En bonus efter besöket är klosterbryggeriets mycket goda öl.
» Läs mer

Týnkyrkan i gamla stan

Týnkyrkan är ett av de vackraste och mest dominerande byggnadsverken vid gamla torget och i hela Prag. Kyrkans torn kan ses från nästan hela stan.
» Läs mer

Judiska kvarteren

Prags judiska kvarter, Josefov, har en lång historia som rymmer både välstånd, förföljelser och armod. Den urgamla kyrkogården är väl värd ett besök.
» Läs mer

Prag Zoo

En av världens främsta djurparker. Har funnits sedan 1931 och skapades med målet att studera och bevara djuren – och att utbilda allmänheten.
» Läs mer

Slottet Vysehrad

På en hög kulle bredvid Vltavafloden, en bit från stans centrum, ligger detta slott som i själva verket är mer av ett fort. Kyrkogården med sina vackra gravar är väl värd ett besök.
» Läs mer

Municipal House

Municipal House är Tjeckiens främsta art nouveau-byggnad och ligger på kort gångavstånd från gamla torget i Prag.
» Läs mer

Koncentrationslägret Theresienstadt

Terezien, Theresienstadt på tyska, ligger några mil utanför Prag. Under Nazitysklands ockupation omvandlades staden till ett getto för judar. Idag kan du besöka minnesplatsen på en dagsutflykt från Prag.
» Läs mer

Sankt Kyrillos och Sankt Methodios-kyrkan

En blandning av gammal och mer nutida historia. Kyrkan byggdes på 1700-talet och har genom seklerna använts till olika ändamål. Men det var ett attentat under andra världskriget som gjorde den till kändis.
» Läs mer

Att göra i Prag – här finns stans sevärdheter

Obs! Kartan visar alla våra tips i Prag. Vill du bara se sevärdheterna, bockar du ur de andra lagren via ikonen i kartans övre vänstra hörn.


 

Boka saker att göra i Prag

Boka på nätet via vår partner Get Your Guide, så har du din biljett fixad. Ofta till ett bättre pris än att boka på plats, dessutom. Fler sevärdheter finns här.

 


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *