Flyg till Prag – flygbiljetter och priser

Flyg till Prag landar här (Foto: Flickr/zkvrev)

Att resa med flyg till Prag från Sverige går snabbt och är ganska billigt, tack vare konkurrensen på främst sträckan Stockholm – Prag. Czech Airlines, Norwegian och SAS har alla direktflyg mellan Arlanda och Prags internationella flygplats Václav Havel Airport.

Restid till Prag

Flygtiden till Prag är inte mer än cirka två timmar från Arlanda, oavsett vilket bolag du reser direkt med. En alldeles lagom lång flygresa, med andra ord.

Vad kostar en resa?

Priset varierar så klart en del beroende på säsong och hur långt i förväg du bokar, men det är ofta billigt att köpa en biljett till Prag. Om du kan tänka dig att flyga med mellanlandning, exempelvis med Air Baltic och transfer i Riga, kostar biljetten ibland under tusenlappen. Direktflygen är dyrare, men du får ofta en tur/retur med Czech Airlines, Norwegian eller SAS för cirka 1500 kronor. På den här sidan kan du kolla priser och boka flygresor till Prag.

Via den här bannern hittar du Czech Airlines bästa erbjudanden:
080611 468x60_en Image Banner 468 x 60

Prags flygplats

Prague Václav Havel Airport, som fram till 2012 hette Prague Ruzyně Airport, ligger bara tio kilometer utanför staden, så det går fort att ta sig från bagagebandet till hotellet. Flygplatsens webbplats finns här.

Att ta sig från flygplatsen in till Prag är inte så enkelt som på många andra internationella flygplatser. Någon direktförbindelse med tåg finns inte och Prags taxichaufförer har ett – tyvärr välförtjänt – rykte om att lura utländska turister. På den här sidan kan du läsa våra tips om att resa från flygplatsen.

Här ligger Prague Václav Havel Airport


Visa större karta

(Foto: Flickr/zkvrev)

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *