Hockey VM Prag (Foto: Flickr/syume)

Årets hockey-VM spelas i Tjeckien från 1-17 maj. Gruppspelen går i Prag och i Ostrava. Sverige spelar sina gruppspelsmatcher i O2 Arena i Prag. Här tipsar vi om hotell och om hur du köper biljetter.

Förutom att Sverige har samtliga sina gruppspelsmatcher i O2 Arena i Prag, går alla finalmatcher i hockey-VM, utom två kvartsfinaler, i samma arena. Det är alltså i Prag du vill vara – och gärna så nära O2 Arena som möjligt.

Redan första dagen av hockey-VM, den 1 maj, smäller det. Sverige möter hemmanationen Tjeckien klockan 20.15 i O2 Arena.

Hotell nära O2 Arena

Runt O2 Arena finns 6-7 hotell i varierande klass och pris, med bra läge för dig som reser till Prag för att se hockey-VM. Här tipsar vi om tre av dom.

Hotel Carol

Ett mycket bra hotell i närheten av O2. Har inomhuspool och bastu, terrass, gratis wifi, restaurang och bar.
» Läs mer och boka på Hotels.com

Wellnes Hotel Step

Prisvärt 4-stjärnigt hotell som passar perfekt för sportintresserade. Här finns tennisbanor både utomhus och inomhus, gym, spa och inomhuspool. Frukost ingår i priset. Wifi är gratis i allmänna utrymmen, men kostar extra på rummet.
» Läs mer och boka på Hotels.com

Hotel Inturprag

Ett enklare alternativ väldigt nära arenan. Mer vandrarhem än hotell, men rent och fräscht. Gratis wifi även på rummen och frukost ingår i priset. Fixar även flygplatstransfer mot en avgift, vilket kan vara smidigt.
» Läs mer och boka på Hotels.com

Andra hotell i bra läge

Du behöver egentligen inte bo nära O2 Arena. Prag är en till ytan ganska kompakt stad och du tar dig snabbt till arenan med kollektivtrafik.

Enklast är att ta tunnelbanans linje B till stationen Ceskomoravska, då kommer du upp alldeles intill ingången till arenan. Om spårvagn är ett bättre alternativ, beroende på var du bor, tar du linje 8 eller 25 och kliver av vid Multiarena Praha. Det går också ett stort antal busslinjer förbi arenan. Läs mer om transportmöjligheterna på O2 Arenas webbplats.

Hotel Kings Court

Vill du lyxa lite under VM? Då är Kings Court ett perfekt alternativ. Sikta på ett Executive-rum så kan ni dricka gratis drinkar i loungen innan nedsläpp. Hotellet har fyra stjärnor, fina rum, fantastisk frukostbuffé och ligger precis vid torget Namesti Republiky där tunnelbanans linje B har en station. Hoppa på och åk fem stationer, så är du vid arenan.
» Läs mer och boka på Hotels.com

Jurys Inn Prague

Ligger i samma del av staden som Kings Court, men en tunnelbanestation närmare O2 Arena. Populärt hotell med bra gästbetyg och rimliga priser med tanke på läge och service. Gratis wifi och stora tv-apparater (63 tum!) där ni kan kolla på de hockeymatcher ni inte har biljetter till.
» Läs mer och boka på Hotels.com

Biljetter till hockey-VM

Om du inte redan har bokat biljetter till hockey-VM, börjar det bli sent. Tidiga gruppmatcher är i många fall utsålda, men det finns biljetter kvar till några av Sveriges gruppspelsmatcher i Prag. Till finalerna finns – när det här skrivs – fortfarande biljetter kvar, men de kostar en slant. Bokar gör du enklast på sazkaticket.cz. Skriv ut e-biljetten och ta med. På Internationella ishockeyförbundets webb finns också information om biljettköp. Länkar till aktuella sidor finns här:

(Foto: Flickr/syume)